Майкрософт пуснаха кръпка за критична Meltdown уязвимост при Windows 10 Fall Creators Update

0
45
Windows 10 patch update

По-рано този месец от Майкрософт пуснаха поредната кръпка за Meltdown уязвимостта, но впоследствие се оказа, че в нея се съдържа критична грешка, която позволява на атакуващите да премахнат всички приложени защити от кръпките до момента.

Тази грешка беше намерена от специалиста по сигурността Alex Ionescu, който я определи като фатална. Необичайно за Майкрософт, кръпката за проблема беше издадена много бързо с номенклатурен номер KB4103727 и той е бил поправен още с анонса, когато Windows 10 April 2018 Update стана наличен за ръчно сваляне на 30-ти април.

Поправката на поправката е включена и в тазмесечния Patch Tuesday, като Fall Creators Update версия 1709 беше единственото издание, останало уязвимо към този проблем. Сега, след майския Patch Tuesday и потребителите на 1709 са защитени по същия начин, както и тези, които използват 1803, обяснява Ionescu.

От Майкрософт не дават детайли относно KB4103727, но кръпката идва заедно с най-новите кумулативни ъпдейти, Windows 10 Fall Creators Update и предлагат различни поправки на сигурността при различни компоненти като Device Guard, Internet Explorer, Microsoft Graphics, Windows ядрото, Microsoft Edge, Windows storage и файловите системи.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт работят по Android смартфони?
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments