Майкрософт пуснаха нова версия на Skype за Linux

0
25
Skype for Business ще бъде заместен от Microsoft Teams


Майкрософт пуснаха нова версия на Skype за Linux 1.12, която носи със себе си някои подобрения и нови функции.

Новият клиент на Skype за Linux е все още в алфа стадий на разработка, като от Майкрософт постепенно го подобряват и добавят различни полезни функции.

Въпреки че постоянно се поправят различни бъгове и се добавят функционалности, алфа стадият означава, че приложението не е достатъчно стабилно и можете да се натъкнете на различни бъгове. Потребителите, които не се чувстват комфортно с този факт, могат да продължат да използват старата версия на Skype 4.3.0.37, която има всичко необходимо.

Според официалния списък с промените този ъпдейт е малък и носи със себе си малко промени, включително и подобрен процес по автентикация, коиято позволява и превключване към опциите на акаунта към Майкрософт.

Друга интересна функция е така наречената „hostless group calling“. Тази нова функционалност дава, ако участвате в групов чат и този, който е направил разговора го напусне, разговорът да може да продължи.

От Майкрософт също така съобщават, че продължават усилено да работят по отстраняването на различни бъгове и подобряване на бързодействието, така че, ако сте имали проблеми в предишните версии, то може би в новата вече няма да присъстват.

От друга страна, разработката на новия Skype клиент за Linux върви доста бавно и докато наистина става все по-добър и приемлив за използване, то работата по него е насочена предимно към поправяне на бъгове. Рядко се добавят нови ключови функции, което кара повечето потребители да използват старата версия на клиента, където имат всичко.

От Майкрософт се опитват да привлекат все повече потребители, които да участват в процеса на разработване и да съобщават за бъгове точно както правят с Insider програмата за Windows 10 и наскоро отворената Insider програма за Skype.

Прочетете още:  Epic Games планират преминаване към Vulkan по подразбиране (видео)

Ако искате да помогнете за разработването на новия Skype клиент за Linux, можете да го инсталирате и да съобщите на Майкрософт при открити проблеми.

0/5 (0 Reviews)