Майкрософт пуснаха развален ъпдейт за Windows 7, който трябваше да оправи друг развален ъпдейт

0
99
Windows 10 patch update


Неравната битка на Майкрософт с ъпдейтите продължава. Всеки нов ъпдейт носи със себе си и нови проблеми, а дори има и голяма вероятност да не можете да инсталирате някои от тях. Може би е за добро, вижте защо.

За да не се развали традицията, августовският ъпдейт за Windows 7 KB4034664, също доведе до редица нови проблеми и по-конкретно – при потребителите с два монитора.

След инсталирането на KB4034664, при включен втори монитор се получават проблеми с рендирането, които могат да се оправят ръчно, с предоставено от Майкрософт ръководство, с пускането на Desktop Composition и конфигурирането на основния монитор.

За да поправят този проблем, от компанията пуснаха нов ъпдейт [url=https://support.microsoft.com/en-us/hel … -kb4039884“ target=“_blank“ rel=“nofollow]KB4039884[/url], който наистина премахва нуждата от ръчно донастройване, за премахване на проблема, въведен с KB4034664, но пък води други нови проблеми със себе си.

От Майкрософт съобщават, че знаят за два познати проблема, като единият е, че ако сте инсталирали този ъпдейт, то Word Pad ще ви крашва и засега няма начин да се оправи, но обещават да оправят този бъг с някой от следващите ъпдейти.

Woody Leonhard от Computerworld обаче е забелязал, че потребителите, инсталирали този ъпдейт, се оплакват от трети проблем, който очевидно не е известен на Майкрософт. Веднъж инсталиран, той възстановява версиите на някои ъпдейти към по-стари и по този начин потребителят получава нотификация, че има за инсталиране над 20 важни ъпдейта в Windows Update, въпреки че те са инсталирани.

Единственият начин да не получавате тази грешка засега е да не се инсталира ъпдейтът KB4039884, но тогава пък ще имате проблема, който се проявява при втори монитор и ще трябва да го оправяте ръчно, което май е за предпочитане.

Прочетете още:  Sony стартира Xperia XZ1 и XZ1 Compact телефоните

Остава да видим дали със следващата серия кръпки тези проблеми ще бъдат отстранени и какви нови проблеми ще има за решаване.

0/5 (0 Reviews)