Майкрософт пуснаха Skype Lite за телефони с Android 4.0.3

0
35
Skype for Business ще бъде заместен от Microsoft Teams


Майкрософт днес пуснаха Skype Lite за Android телефони. Това е лека версия на VoIP приложението, която е специално оптимизирана за 2G мрежи.

Skype Lite е специално оптимизирана версия, която да се представя добре при 2G мрежи и нестабилна връзка и предлага поддръжка и за по-стари устройства, без да ги натоварва излишно.

Засега Skype Lite се поддържа само за Android, като поддържа и по-старите му версии, като от Майкрософт обясняват, че дори телефони с Android 4.0.3 могат да използват олекотеното приложение.

Skype Lite предоставя на потребителите основните функции на Skype като чат през самото приложение или SMS, споделяне на снимки, ботове, емотикони и безплатни гласови и видео разговори с всички потребители в Skype екосистемата.

„Skype Lite е нова версия на Skype, която е специално разработена за Индия и ще покрие вашите ежедневни изисквания за комуникация с вашите приятели и семейството. Тя е малка, бърза и способна. Новата версия е създадена с най-новите Skype технологии, за да се представя възможно най-добре дори и при ограничена свързаност и ви помага да пестите пари“, казват от Майкрософт.

От компанията също така обясняват, че Skype Lite е създаден и с идеята да пести използването на трафик при разговори и дори показва използваното количество на данните през цялото време.

Засега от Майкрософт не казват нищо за плановете си дали ще пуснат Skype Lite и за други държави, освен Индия.

Все пак, ако искате да пробвате приложението можете да го свалите оттук и да споделите впечатленията си.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Топ 10 на десетте най-опасни вируса