Майкрософт пуснаха Windows 10 Redstone 3 Build 16251

0
39
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


Майкрософт пуснаха Windows 10 Redstone 3 Build 16251, който идва с множество нови функции и подобрения при десктоп компютрите.

Въпреки че разработването на Creators Fall Update вече наближава и се набляга предимно на изчистването на бъгове за поредния голям ъпдейт, от Майкрософт продължават да добавят и нови функции.

В Windows 10 Redstone 3 Build 16251, коато е наличен за потребителите от бързия кръг от Insider програмата, Cortana получава нови опции за контролиране на компютъра като отписване, гасене, рестартиране и заключване.

Също така дигиталният асистент вече може да търси в Мрежата без нуждата да отваряте уеб браузър за тази цел, а резултатите биват показвани в таск бара.

В новия билд за пръв път се предоставя и възможността за свързване на Android телефони и десктоп компютри, като по тези начин те получават облачна синхронизация. Засега функцията се отнася само за сесиите в браузъра, а поддръжката за iPhone тепърва предстои, обещават от Майкрософт.

Свързването може да бъде осъществено от Settings->Phone, като след това ще получите SMS, който ще ви попита за потвърждеине за сваляне на все още тестовото приложение Microsoft Apps за Android. Именно чрез него ще се извърши свързването.

След натискането на бутона Share ще можете да продължите сесията на браузъра на компютъра си, оттам, откъдето сте спрели на телефона. Функцията се поддържа само за интернет браузъра Edge.

От Майкрософт съобщават и за друго нововъведение при билд 16251:

„Когато сте вписани и предприемете рестарт или гасене през Power опциите, които са налични както в старт менюто, така и на различни други места, Windows автоматично ще сложи за използване данните за вписване на вашия акаунт след като операционната система се стартира наново.“

Прочетете още:  Google прекрати поддръжката на Google Chrome при Windows XP

Разбира се добавени са още множество подобрения и поправки на бъгове, с които можете да се запознаете в детайли в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)