Майкрософт пуснаха Windows 10 с ARM поддръжка (видео)

0
56

Дълго време се спекулираше по темата за напълно съвместим Windows 10 за ARM архитектурата, като преди няколко месеца беше обявено, че подобни устройства се очакват още тази година.

Днес, на Qualcomm Snapdragon Summit в Хавай, Майкрософт анонсираха стартирането на първите компютри с Windows 10, които ще използват ARM. По-рано отново имаше такъв опит с Windows RT, но той беше разочароващо неуспешен.

С Windows 10 за ARM архитектурата Майкрософт създадоха нова операционна система, която ще може да работи с Qualcomm Snapdragon процесорите, както и други процесори, които използват тази архитектура, а главната цел е да могат да се използват приложенията при всички устройства, като сега се очаква универсалните приложения (UWP) да работят по-добре.

За излизането на Windows 10 при ARM от Майкрософт си сътрудничат с големи компании като Hewlett Packard и Asus, с единствената цел да се създаде нова категория устройства – Always Connected Devices.

За тези устройства имаме уверенията, че ще издържат по 20 часа с едно зареждане на батерията при използване, а в standby режим ще издържат до един месец. Освен това няма да има нужда да бъдат събуждани, ще бъдат винаги на линия и в същото време ще са свързани към налична мрежа, без да се разкачат от нея дори за миг.

Първите устройства с Windows 10 за ARM са Hewlett Packard ENVY x2 с 4G LTE2 и WiFi, който е винаги свързан и предоставя 20 часа живот на батерията. Другото устройство е лаптопът Asus NovaGo, който е първият в света, предлагащ Gigabit LTE, използва Snapdragon 835 процесор и предлага 22 часа живот на батерията и 30 дни в standby режим.

Прочетете още:  Излезе Netrunner 20.01. Базиран е на Debian 10.3 Buster

Повече за новите Windows устройства, които ще са винаги свързани, можете да видите във видеото:

5/5 (1 Review)