Майкрософт работят по нова технология за работа върху маса с използване на жестове

0
29
Майкрософт работят по нова технология за работа върху маса с използване на жестове


След успеха на Surface серията, която създаде нова категория 2 в 1 устройства, от Майкрософт се опитват да създадат нова продуктова категория от устройства, които ще позволяват работа върху маса.

Новото начинание беше забелязано в [url=https://mspoweruser.com/microsoft-paten … ace-table/“ target=“_blank“ rel=“nofollow]MSPU[/url] и представлява интегрирана система с настолен компютър и проектор, която притежава всички необходими сензори, за да даде възможност да се работи върху най-обикновена маса, при това с жестове.

Патентът е наречен „[url=https://patentscope.wipo.int/search/en/ … PCT+Biblio“ target=“_blank“ rel=“nofollow]Interactive integrated display and processing device[/url]“ и най-вече е насочен към бизнеса, където подобна технология би била много полезна. Основната цел на технологията е да даде възможност всички преимущества на Windows 10 да могат да бъдат пренесени на масата.

Технологията е сложна, но целта е проста – проекторът ще създава работна среда върху масата, а участниците ще могат да имат интерактивна връзка с интерфейса чрез жестове.

Това става възможно чрез използването на вградени инфрачервени сензори и камери, което ще разпознават движенията и жестовете и след това ще бъдат изпращани и обработвани към проектора и свързаната към него система с Windows 10.

Засега идеята е само патент, но има добри шансове да излезе на бял свят. Разбира се, възможността никога да не излезе за производство също не е малка.

Разработването на подобна технология в днешно време би имала смисъл от инвестициите, които биха направили от Майкрософт.

Тук трябва да се отбележи, че патентът е разработен и с помощта на отдела по образованието към Майкрософт, което може да означава, че първоначално технологията е била замислена предимно за учелни заведения.

Прочетете още:  Windows 10 October Update най-накрая идва за потребителите
0/5 (0 Reviews)