Майкрософт разкриват High DPI подобрения при Windows 10 Creators Update

0
59
Майкрософт разкриват High DPI подобрения при Windows 10 Creators Update


След излизането на Windows 10 Creators Update приложенията вече би трябвало да се изобразяват коректно, казват от Майкрософт.

Едно от най-дразнещите неща при Windows 10 Anniversary Update е наличието на множество приложения, които не се изобразяват коректно и това често води до грешни размери на иконите на десктопа, размазани шрифтове, подсказките изглеждат нелепо и пр.

Надеждите са, че с излизането на Creators Update тези проблеми най-сетне ще бъдат решени. От Майкрософт са положили големи усилия за подобряване на представянето при дисплеи с висок DPI.

В повечето случаи, за да се изобразява коректно приложението в Windows 10, разработчиците трябва да обновят техния софтуер, за да получат най-пресните технологии, които им предлагат от Майкрософт.

При това положение, ако имате проблеми с изобразяванетои на някое приложение, най-добрият начин е да се свържете с разработчика и да изискате обновена версия на продукта му.

В дълъг блог пост от Майкрософт обясняват, че относно разработчиците са фокусирани специално върху подобряване на десктоп приложения, като предоставят и детайли.

Що се отнася до крайния потребител, на него също му се предоставят много нови функции, които биха му помогнали да преодолее проблемите при приложения, които не се изобразяват правилно при дисплеи с висок DPI.

С идването на Creators Update, например, всеки един процес ще има нови опции в Properties секцията, които ще дават възможност на потребителите да променят DPI настройките и да променят поведението на конкретно приложение, като му казват скалирането да бъде извършено от него, пренебрегвайки другите настройки генерирани от системата.

Майкрософт обясняват, че „System (enhanced)“ режимът за скалиране е създаден специално за приложения, които по никакъв начин не могат да се изобразят коректно. И въпреки че може да помогне в много случаи, новият режим също има своите ограничения.

Прочетете още:  Щатският департамент по отбраната ще хвърли милиони долари за миграция към Windows 10

Новият режим не може да скалира GDI+ и DX съдържание, а bitmap базираният потребителски интерфейс няма да изглежда ясно. На потребителя също така няма да му е ясно кога е препоръчително да използва новия режим.

От Майкрософт са свършили работа и по обновяване на десктоп иконите, за да могат те също да се изобразяват коректно, като Office 2016 също получава подобрения в тази насока. Потребителите би трябвало да усетят голяма разлика в това отношение с идването на Creators Update.

Windows 10 Creators Update ще се появи днес в Windows Update Assistant и ще бъде наличен за всички крайни потребители на 11-ти април.

0/5 (0 Reviews)