Майкрософт решават проблема с натоварения хард диск при Windows 10 с алгоритъм

0
65
Windows 10

Алгоритъм ще се бори с проблемите с високо използване на хард диска при Windows 10.

От Майкрософт представиха нов алгоритъм, който ще се бори с високото натоварване на хард диска при Windows 10 при използването на Windows Search indexer. Алгоритъмът е наличен в най-новия билд 19025 (20H1) за потребителите от Insider програмата.

През 2018-а година множество потребители спираха услугата, защото тя предизвикваше високо използване на процесора и хард диска и проблеми с производителността на машините като цяло.

Откакто бяха намерени проблемите от Майкрософт постоянно се опитват да се справят с тях и като част от тези усилия бяха публикувани промени, като например Enhanced режим, който дава възможност за настройване за търсене само на локални файлове и папки.

Изглежда, че от компанията са сметнали, че проблемите вече са изчистени и ако досека индексаторът на файлове се използваше при приложения като Timeline и Outlook, то сега той бива използван вече и при файловия мениджър File Exporer.

Според Майкрософт новият алгоритъм, който беше представен при Windows 10 Insider Build 18945 (20H1) успява да се справи с проблемите с навореността на хард диска, а това е постигнато чрез постоянно наблюдение за високо използване на хард диска и когато бъде засечено такова, системата временно забавя или дори изключва индексатора, за да осигури добро представяне на цялата система.

Ориентирите, по които се насочва новият алгоритъм са високо натоварване на процесора от над 80%, високо натоварване на хард диска от над 70%, ще следи дали е активиран режим за съхраняване на електроенергия, ще проверява дали не е включен режима за играене на игри и пр.

Прочетете още:  Google добавя полезна функция за търсене офлайн, а резултатите ще излизат при наличие на мрежа

Сега при Windows 10 Insider Build 19025 (20H1) алгоритъмът е допълнително подобрен, като той ще може по-добре да засича високата натовареност на хард диска, така че да може да управлява по-добре индексатора на файловете и да предприема необходимите действия.

Алгоритъмът ще бъде наличен за всички потребители в големия ъпдейт, който се очаква през април 2020-а година.

5/5 (1 Review)