Майкрософт съветват да не инсталирате Windows 10 October 2018 Update

0
34
Майкрософт бъг

След като от Майкрософт публикуваха Windows 10 October 2018 Update прескачайки тестването му в бързия, бавния и preview кръговете на Insider програмата, сигурни в липсата на големи проблеми, сега от компанията всъщност съветват да не инсталирате големия октомврийски ъпдейт.

Малко след официалното излизане на ъпдейта проблемите не закъсняха и потребителите започнаха да се оплакват различни проблеми като липсата на интернет за приложенията от Microsoft Store и дори изтриване на потребителски файлове и библиотеки след инсталирането на Windows 10 October 2018 Update.

Поради тази причина от Майкрософт съобщиха официално, че засега спират спускането на ъпдейта, докато намерят решение на проблемите. За най-сериозния проблем с изтриването на файлове засега не е посочено заобикаляне и потребителите, които са успели да свалят ъпдейта преди спирането му биват съветвани да не го инсталират.

Също така засегнатите потребители биват приканени да се свържат с поддръжката на Майкрософт на https://support.microsoft.com/en-us/hel … ne-numbers. или да се обадят на официален местен представител или на +1-800-MICROSOFT.

Сигурно вече много потребители, които са инсталирали октомврийския ъпдейт се питат дали са засегнати от проблема с изтриването на лични файлове. Майкрософт съветват да проверите вашата папка Documents. Ако тя е празна, то това означава, че сте засегнати от проблема.

При това положение е изключително важно потребителите да се свържат с Майкрософт по най-бързия възможен начин. Директорът на Insider програмата Дона Саркар обяснява, че компанията разполага с необходимите инструменти, за да върне файловете на потребителите.

Разбира се, потребителите могат да използват инструменти от трети страни като Recuva или EASEUS Data Recovery Wizard, но най-важното е да не правят промени по своите дялове, да не копират и местят файлове, защото това ще намали значително шансовете за коректното възстановяване на изтритите от Майкрософт файлове.

Прочетете още:  Разработчиците на Ubuntu се приготвят за GNOME Software

Засега не е ясно кога ще бъде възстановено спускането на Windows 10 October 2018 Update към потребителите, като най-верятно това ще се случи следващия вторник, когато се очаква месечният Patch Tuesday.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments