Майкрософт ще бие Google с ботове

0
45
Майкрософт ще бие Google с ботове


Майкрософт са единственият конкурент на Google при търсенето и въпреки сериозното изоставане, от компанията изглежда нямат никакво намерение да се отказват от битката.

От Редмънд търсят различни начини, с които да накарат потребителите да използват тяхната търсачка Bing, използвайки практики като подкупване на потребителите, ограничаване на Cortana само до Bing и Edge, ограничаване на най-новата им версия Windows 10 S до Bing и пр.

Сега към арсенала от оръжия срещу Google се прибавят и роботи в резултатите от търсенето, които би трябвало да накарат потребителите да преминат от Google към Bing.

Bot Framework е новост, която беше анонсирана от Майкрософт миналата година в Сан Франциско и изглежда, че проектът е набрал скорост, защото само преди няколко часа от компанията предоставиха демонстрация на ботовете на Build developer конференцията.

Демонстрацията показва как потребителят може да комуникира директно с бота при резултатите от търсенето. Дава се пример за ресторант в Сиатъл, където в чата с бота се получава информация за неща като паркиране, резервации, цени, начини на плащане и др.

Ако потребителят търси в интернет за услуги, например като ресторант, той може да кликне на опцията „Chat“, за да се свърже с бот, ако такъв е наличен, и да започне разговор с него за неща, свързани с ресторанта като меню, цени, резервации и всякакви други неща, които го интересуват.

Има вероятност ботовете да се окажат полезни и за двете страни – за крайния потребител и за бизнеса. Потребителят получава моментално полезна информация, а бизнесът я дава, без това да налага човешка намеса, като така се пести ресурс и време, които могат да бъдат оползотворени другаде.

Прочетете още:  Премахнете UxStyle преди да инсталирате Windows 10 Creators Update

Вие също можете да изпробвате роботите като търсите в Bing, но трябва да превключите на US версията. Направете търсене за Monsoon Restaurant Seattle и натиснете чат бутона. Разговорът с робота се осъществява чрез Skype.

От Майкрософт възнамеряват и да направят голяма директория с ботове, което ще даде възможност потребителите да търсят за конкретни ботове, които ще са подредени в категории, което ще позволи търсене без ключова дума.

0/5 (0 Reviews)