Майкрософт ще издадат безплатен ъпдейт за Windows 7

0
83
Майкрософт

В опит да решат проблем от Майкрософт ще предоставят безплатен ъпдейт за потребителите на Windows 7.

След като тази година поддръжката на Windows 7 приключи официално, от Майкрософт спряха да спускат актуализации и кръпки по сигурността. Този път обаче ще бъде направено изключение, защото има проблем, който трябва да бъде поправен.

Последният ъпдейт, който получиха потребителите на Windows 7 беше KB4534310, но както често се случва при Майкрософт, актуализациите не винаги са безпроблемни и предизвикват различни проблеми. Специално ъпдейтът KB4534310 предизвиква черни тапети при някои потребители.

След като инсталирате KB4534310, вашият тапет може да стане черен, ако сте го настроили да е разпънат“, съобщават от Майкрософт.

Първоначално поправката на този проблем беше предвидена да бъде предоставена на компаниите и организациите, които имат желание да си платят за удължена поддръжка под формата на Extended Security Updates (ESU), а спускането ѝ беше насрочено за средата на февруари.

Поради някаква причина обаче от Майкрософт са променили мнението си и сега те са решили да предоставят поправката на всички безплатно, включително и на крайните потребители.

Работим по поправка, която ще предоставим в идващо ъпдейт издание, което ще бъде спуснато към всички клиенти, които използват Windows 7 и Windows Server 2008 R2 SP1“, казват от компанията в Редмънд.

Въпреки изтичането на официалната поддръжка на Windows 7 от Майкрософт имат намерението да изстискат и последния цент от него. От компанията все още могат да разчитат на големи печалби, защото много компании и организации са готови да платят тлъсти суми, за да им бъде осигурена удължена поддръжка.

Прочетете още:  Ubuntu Touch OS вече може да бъде използван на Raspberry Pi 3 с тъч скрийн

За пример може да се даде германското правителство, което ще плати близо 1 млн. долара за удължаване на поддръжката, докато мигрират 33 000 машини, които все още използват Windows 7.

Здравното министерство на Ирландия пък ще заплати сума от 1.2 млн. долара за удължена поддръжка само за 2020-а година. При тях 46000 компютъра все още работят с Windows 7 от общо 58000 машини.

5/5 (1 Review)