Майкрософт ще използва три различни имена за Windows 10 Redstone 3

0
64
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


От Майкрософт със закъснение разбраха, че името на втория голям ъпдейт не е подходящо за различните държави по света.

По-рано тази година през февруари от Майкрософт анонсираха, че възнамеряват да публикуват втори голям ъпдейт през есента тази година, като първоначално името му беше Second Update.

Малко по-късно големият втори ъпдейт беше анонсиран като Creators Fall Update, име, което трябва обозначи времето, когато ще бъде наличен за потребителите, а именно през есента.

Това име обаче не е подходящо за всички държави по света. Например американците използват думата „fall“ за есен, но в Европа се използва „autumn“. Няма нужда да споменаваме, че „fall“ означава падам, повалям, морално съгрешение, изпускам, клюмвам и пр., което определено не звучи добре за един ъпдейт на операционна система.

В резултат на това от Майкрософт ще използват за Windows 10 Redstone 3 Update три различни имена в различните региони по света.

Най-вероятно ъпдейтът ще се казва Autumn Creators Update във Великобритания и другите държави от Европа и Fall Creators Update в САЩ. В същото време обаче тези имена не са подходящи за държави, които ще посрещнат идването на Windows 10 Redstone 3 Update през пролетта.

Засега в официалната документация от Майкрософт използваткато трета алтернатива поредния номер на ъпдейта Windows 10 version 1709 и може би е най-добре потребителите да се ориентират по него.

Както и да се казва Windows 10 Redstone 3 Update, той ще дойде през септември 2017, както показва и поредният му номер – 17 за годината и 09 за месеца, когато ще бъде издаден. Това е стратегия за кръщаване на изданията, която е заимствана от Canonical – производителят на Gnu/Linux дистрибуцията Ubuntu.

Прочетете още:  На Китай не му пука за Windows 10 Anniversary Update, все още обича Windows XP
0/5 (0 Reviews)