Майкрософт ще осигури Windows 7 поддръжка за някои потребители

2
219
Windows 7 Windows 10

От Майкрософт потвърдиха, че ще осигурят актуализации за още една година за някои потребители след изтичането на срока на поддръжка на Windows 7 през 2020-а година.

Официалната поддръжка на Windows 7, който вече направи над 10 години от официалното си излизане на 22-и юли 2019, приключва след по-малко от пет месеца на 14-и януари 2020-а година.

След изтичането на този период потребителите на тази версия на Windows повече няма да получават обновления по сигурността и други поправки на проблеми, което ги поставя в опасност от различни заплахи.

Пред тези потребители стоят вариантите да преминат към Windows 10, което е нежелан ход от голяма част от от тях, да останат с Windows 7 въпреки опасностите или да мигрират към друга операционна система.

От Майкрософт обаче са предвидили и четвърти вариант, който осигурява удължаване на поддръжката на Windows 7 с една година за бизнес потребителите, които си платят за това. Удоволствието ще струва по $25 долара на машина.

Избрани бизнес потребители пък ще получат безплатна едногодишна поддръжка. Условието е те да имат активни Windows 10 Enterprise E5, Microsoft 365 E5 или Microsoft 365 E5 Security лицензи, сочи документацията на Майкрософт. От компанията посочват този ход като временна промоция.

В същото време за домашните потребители няма никаква опция да получат удължена поддръжка. В опита си да накара всички да преминат към Windows 10 от Майкрософт не оставят никаква възможност на своите домашни потребители за удължаване на периода.

Това означава, че всички потребители на Windows 7 няма повече да получават актуализации по сигурността и поправки на проблеми след 14-и януари 2020-а година, а техният избор се заключава до ъпгрейд към Windows 10 или миграция към друга операционна система като Linux например.

Прочетете още:  Facebook бяха глобени с максималната глоба във Великобритания за скандала Cambridge Analytica

Миграцията към Linux никога не е била по-удачен вариант. Със сигурността и стабилността, която предлага, лесното използване и все по-нарастващия пазар за игри, като причини потребителите да продължават да избират Windows пред Linux могат да се изтъкнат единствено навиците, незнанието и ниската компютърна грамотност на населението.

5/5 (1 Review)
2 Comments
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
РМ
РМ
4 години

Този чете ли си бисерите?
„вcичĸи пoтpeбитeли нa Wіndоwѕ 8.1 и Wіndоwѕ 10 нямa пoвeчe дa пoлyчaвaт aĸтyaлизaции пo cигypнocттa и пoпpaвĸи нa пpoблeми cлeд 14-и янyapи 2020-a гoдинa, a тexният избop ce зaĸлючaвa дo ъпгpeйд ĸъм Wіndоwѕ 10“ – последно кой какво до кога няма да получава???