Майкрософт ще подкупва потребителите, за да използват Edge и Bing в Windows 10

0
19
Майкрософт вече подкупва потребителите да използват Bing и Edge и във Великобритания


Майкрософт толкова отчаяно искат всички да използват Edge, че са готови да подкупват потребителите.

Edge изостава с много от големите играчи Google Chrome и Mozilla Firefox и не може да настигне браузъра на Google, дори и да комбинира всички стари версии на Internet Explorer към данните.

Поради тази причина Майкрософт пуска Microsoft Rewards програма, която ще дава награди на потребителите, които използват Edge и тяхната търсачка Bing.

Microsoft Rewards се явява като преработен вариант на Bing Rewards, която също е отчаян опит да се накарат потребителите да използват дразнещата търсачка на компанията и осигурява подкупи за потребителите, ако използват Bing.

При Cortana това вече е лесно, след като след Windows 10 Anniverssary Update Cortana вече няма да може да бъде спирана и ще използва само Bing и Edge. Премахната е възможността да се използват други търсачки освен Bing и друг браузър освен Edge. При използването на друг браузър обаче от Майкрософт нямат много ходове, освен действия, за които са имали проблеми в миналото.

Схемата с наградите засега е налична само за САЩ, но най-вероятно в даден момент ще бъде достъпна за цял свят. Принципът е прост – потребителят постоянно бива следен чрез браузъра Edge (нищо ново) колко време използва браузъра Edge и предлага награди за поне 30 часово използване на месец.

Вашата липса на свобода на избор ще бъде възнаградена със Skype кредит, премахване на рекламите от Outlook.com или пазаруване в Starbucks и Amazon.

Повечето потребители знаеха, че Edge се следи постоянно, а сега от Майкрософт го обявиха на всеослушание, но за да подсладят горчивата лъжичка, добавят подкуп, който да прилъже потребителите и да ги накара да си затворят очите.

Прочетете още:  Ubuntu MATE 16.04 официално излезе. За пръв път като LTS.

Edge все още не е довършен и има твърде малко добавки за него. От Майкрософт трябва да работят здраво върху качествата на браузъра, вместо да се опитват да подкупват потребителите и да легитимират подслушването, което определено не са действия, които прилягат на компания от подобен калибър.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments