Майкрософт ще позволи на Apple потребителите да свалят MS Office директно от Mac App Store

0
90
Office 2019 ще се поддържа само в Windows 10

Изглежда от Майкрософт са решили да демонстрират приятелство с целия свят. От последното изявление на компанията на WWDC 2018 изглежда, че Apple вече не се приема за враг и от Майкрософт смятат да предоставят възможността на потребителите на компанията от Купертино да свалят техния офис пакет MS Office директно от магазина за приложения на Apple.

Доскоро подобен ход би бил абсолютно немислим, но според новата стратегия на компанията това вече е не само възможно, но и приема облик в реални действия. Разбира се, тези действия не са продиктувани от чист алтруизъм. Давайки възможността на всеки един Apple потребител по лесен начин да инсталира MS Office, от компанията си осигуряват далеч по-висок процент на мигриране към техния офис пакет, което ще увеличи още повече потребителската им база, а оттам и постъпленията.

От Apple дори изпревариха Майкрософт в тази посока, като в Microsoft Store от над месец вече се предлагат Apple iTunes за Windows 10. Това дава възможност на потребителите за лесна синхронизация на iPhone с Windows 10 устройствата. До момента единственото приложение на Майкрософт, което се предлагаше в магазина на Apple, беше OneNote.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Анализатор предсказва, че Bitcoin ще достигне цена от 300 000 до 400 000 долара