Майкрософт ще позволят на потребителите да трият повече от идващите предварително приложения при Windows 10

0
36
Windows 10

От Майкрософт възнамеряват в следващата версия на Windows 10, която се нарича 19H1, да позволят на потребителите да ънинсталират повече програми от тези, които идват предварително инсталирани. Потребителите постоянно имат оплаквания в тази насока, които са от години и ето, че от Майкрософт са решили да подобрят нещата в тази насока.

С това начинание компанията ще даде повече потребителски контрол върху вградените приложения. Това обаче не означава, че няма да получавате различни приложения и игри от трети страни. Промяната се отнася само за приложенията на Майкрософт.

Още с идването на Windows 10 October 2018 Update беше направена крачка в тази посока и потребителите вече могат да премахват приложения като OneNote, Tips, My Office, Skype, Microsoft Solitaire Collection и Print 3D.

Този списък ще се разшири с идването на Windows 10 19H1 и допълнителните приложения, които ще могат да бъдат премахвани ще са Calculator, Groove Music, 3D Viewer, Calendar, Sticky Notes, Movies & TV, Snip & Sketch, Voice Recorder, Paint 3D и Mail. Засега не се споменава нищо за по-нататъшно разширяване на този списък.

Въпреки че това е съвсем малка крачка в добрата посока, този ход най-вероятно ще бъде приет добре от Windows потребителите, защото ще им позволи да премахнат приложения, от които нямат нужда и само заемат място, без да са използвани.

Промяната е налична още сега в Windows 10 build 18262 за потребителите от Insider програмата в бързия и Skip Ahead кръговете, а потребителите могат да ънинсталират въпросните приложения от старт менюто, като намерят нужното приложение, цъкнат с десен бутон на него и изберат опцията Uninstall.

Прочетете още:  Майкрософт ще използва три различни имена за Windows 10 Redstone 3

Възможността за ънинсталиране на горепосочените предварително инсталирани приложения ще бъде налична за всички потребители в Windows 10 19H1, който се очаква през пролетта на 2019-а година.

0/5 (0 Reviews)