Майкрософт ще предлагат още един допълнителен ъпдейт месечно

0
33
Windows 10 patch update


От Майкрософт отново промениха вижданията си относно ъпдейтите и съобщават в анонс, че потребителите ще получават по още един ъпдейт допълнително.

В блог пост директорът на продуктовия маркетинг на Майкрософт Michael Niehaus обяснява новия начин на получаване на инкрементални ъпдейти при Windows 10, който се въведе с кумулативните ъпдейти.

Този увод обяснява, че кумулативните ъпдейти съдържат всички поправки от предходните месеци, както и тези за текущия месец. Това уточнение се прави, за да могат да се разберат по-добре новите промени от потребителите.

Niehaus обяснява, че сега повечето организации инсталират тези ъпдейти в във всеки втори вторник на месеца, ден, който е известен още с наименованието „Update Tuesday“.

Може би ви прави впечатление, че е използвано „Update Tuesday“ вместо „Patch Tuesday“, както е известен на всички, и изглежда, че Michael Niehaus се е объркал. Това обаче далеч не е така.

От Майкрософт ще се опитат да извадят термина „Patch Tuesday“ от употреба и да го заменят с „Update Tuesday“, защото думата „patch“ навява лоши асоциации за закърпване на нещо, което е повредено, каквато е и истината всъщност.

„Вслушвайки се в мнението на нашите потребители, ние направихме някои промени на ъпдейтите, които ще публикуваме за Windows 10, версия 1703, познат още като Creators Update. С тези промени ние обикновено ще предлагаме по един ъпдейт допълнително (понякога и повече от един) всеки месец.

Тези допълнителни кумулативни ъпдейти ще съдържат само обновления, които не са свързани със сигурността и ще се отчитат като „ъпдейти“ при Windows Server Update Services (WSUS) и System Center Configuration Manager.“

Прочетете още:  Mozilla спират Adobe Flash по подразбиране във Firefox

Това означава, че всички критични ъпдейти ще бъдат в един общ пакет, а тези, които се считат от Майкрософт за некритични – в друг.

Накратко, те ще продължат да предоставят пакетирани ъпдейти, но вече пакетите ще са два. Кое е критично и кое не, ще се решава от Майкрософт, като не е ясно точно какви ще са критериите и как ще се осъществява контролът.

По-надолу в поста се обяснява в какви случаи и как да се използват кумулативните ъпдейти, което едва ли ще е в интерес на системните администратори, които отдавна са на ясно как, къде и кога да инсталират актуализациите.

„Вярваме, че тези допълнителни кумулативни ъпдейти и повишената гъвкавост, която те ще предоставят на организациите, ще бъде полезна за тях. Както винаги, моля, продължавайте да давате своето мнение, за да можем да подобряваме обслужването на Windows 10“, завършва Michael Niehaus.

0/5 (0 Reviews)