Майкрософт ще предоставят Chromium-базиран Edge за macOS през 2019-а

0
51
Microsoft Edge Chromium

В опит да направят браузъра Edge по-популярен, както ви съобщихме преди три дни, от Майкрософт изоставят Edge в сегашния му вид и разработват изцяло нов браузър, базиран на Chromium който също ще се казва Edge. Сега обаче стана ясно, че от компанията имат намерение да го предоставят и за macOS, а също така и за по-старите версии на Windows – нещо немислимо до съвсем скоро.

В официален блог пост от Майкрософт съобщават, че начинанието за нов Chromium-базиран интернет браузър, който ще използва енджина Blink, ще им помогне да предоставят браузъра и за потребителите на macOS. Първоначално Edge беше създаден, за да замести Internet Explorer и се предлагаше само в Windows 10. Това обаче вече е минало.

Корпоративният вицепрезидент на Майкрософт Joe Belfiore обяснява, че с преминаването към Chromium-базиран браузър от компанията ще успеят да го предоставят и на потребителите на macOS през 2019-а година. Той също така съобщава, че компанията от Редмънд възнамерява да предостави новия Edge и за потребителите на по-старите версии на Windows – Windows 7 и Windows 8/8.1.

С преминаването си към отворения проект Chromium от Майкрософт се надяват да предоставят на потребителите си „по-добра уеб съвместимост„, „по-добро уеб преживяване за по-голяма аудиенция“ и по-малко фрагментиране за уеб пространството що се отнася до уеб разработчиците. Според информация, изнесена от The Verge, Майкрософт са планирали миграцията към Chromium от над година.

Засега няма точна дата за излизането на Chromium-базирания интернет браузър Edge, но от компанията вярват, че това ще се случи по някое време през 2019-а година.

Прочетете още:  Google Chrome скоро ще маркира някои HTTP страници като несигурни
0/5 (0 Reviews)