Майкрософт ще раздели Cortana от търсенето при 19H1 Update

0
31
Windows 10

Изглежда от Майкрософт обмислят отделянето на Cortana от търсенето при 19H1 Update, който се очаква през април 2019-а година. Към момента Windows 10 позволява на потребителите да изкарат икона на Cortana в таск бара, но те нямат възможност да я отделят от търсенето в Windows.

Подобна опция по разделянетио на двете функции е много желана от потребителите и обединяването на търсенето с Cortana разгневи множество от тях. Според потребителя Albatross, който е познат с това, че изкарва достоверна информация относно Windows, от Майкрософт планират да отделят Cortana от Windows търсенето, което ще даде по-лесно използване на Windows Search индекса.

Засега изнесената информация не уточнява дали Cortana най-сетне ще може да бъде спирана изцяло, но ако това се случи 19H1 Update може да стане един от най-очакваните и желани големи актуализации на Windows 10.

Допълнително Albatross съобщава, че от Майкрософт работят върху нова функция, наречена „Conversation Canvas“. Тази нова функция ще дава възможност Cortana да бъде преместена от таск бара в conversation canvas потребителския интерфейс.

Към момента от Майкрософт запазват мълчание относно изнесената информация.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Popcorn Time се завърна