Майкрософт: Смартфонът е мъртъв, просто още не сте го разбрали

0
34
Майкрософт: Смартфонът е мъртъв


Платформата, която ще замести телефона ще е устройство с обогатена реалност като HoloLens, казва гуруто от Майкрософт Alex Kipman.

Царството на смартфона, белязано преди десет години от първия iPhone, е напът да приключи според основния изобретател на HoloLens Alex Kipman.

„Телефонът е мъртъв. Просто хората още не са го осъзнали“, казва Alex пред Bloomberg. Неговото мнение е, че платформата, която ще замести смартфона ще е устройство, предлагащо обогатена реалност (Augmented Reality – AR) точно както HoloLens.

Причината за това според него са проекционните способности на HoloLens, които ще го направят наследник на всичко, което има екран, включително телефони и телевизори.

Alex Kipman не е сам в това мнение. Google залагат на своя проект Magic Leap, Mark Zuckerberg на Oculus, а изпълнителният директор на Apple Tim Cook още през февруари каза, че „обогатената реалност е голяма идея точно както смартфонът“.

Изказването на Kipman е в пълно съответствие с изказването на изпълнителния директор на Майкрософт Satya Nadella, че компанията ще продължи да прави телефони, но те няма да са като тези, които познаваме днес.

Това от своя страна продължава да поддържа мечтите за мобилна платформа на Майкрософт живи, като в същото време не поражда неудобни въпроси около мъртвия бизнес с Lumia. От компанията се надяват да прокарат цяла нова категория от устройства, както направиха със Surface.

HoloLens е един добър шанс за Майкрософт да наваксат това, което пропуснаха около Windows Phone и трябва да сме сигурни, че те ще се възползват от него.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Surface Neo: новото двуекранно устройство на Майкрософт
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments