Майкрософт смятат да пуснат убиец на iPad

0
41
Майкрософт смятат да пуснат убиец на iPad

Неоспорим факт е, че при таблетите от Apple нямат конкурент със своята линия iPad, но от Майкрософт са си поставили задачата да променят това. Те възнамеряват да пуснат убиец на iPad, който ще e по-евтин като от компанията се надяват по този начин да привлекат повече купувачи.

Според информация, изнесена от Bloomberg, устройството ще бъде 10-инчово, ще има същия размер като iPad, което следователно го прави по-малко от 12-инчовия iPad Pro. Поради по-ниската си цена от $400 ще има и някои недостатъци като например по-краткия живот на батерията, който ще е около 4 часа.

В същото време по-малката батерия ще помогне на устройството на Майкрософт да е по-леко, а изразено в числа това означава 20% по-ниско тегло от това на iPad Pro. Компанията от Редмънд възнамерява да пусне устройството с процесор на Intel, във варианти с 64 и 128GB. На по-късен етап се очакват и разновидности с LTE.

Това е вторият опит да се създаде конкуренция в този сегмент, след неуспешната линия Surface RT. Първият опит не успя по никакъв начин да нанесе промени на пазара и се оказа също толкова неуспешен като мобилните амбиции на компанията, които приключиха с гръм и трясък. Новото устройство се очаква да се появи във втората половина на тази година и е повече от сигурно, че ще бъде следено внимателно, за да се види дали ще последва съдбата на предшественика си.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Атаките над Windows 7 са се увеличили със 71%