Майкрософт спира ъпдейтите по сигурността за Windows 7 машини, които не използват антивирусна програма

0
929

От Майкрософт спират ъпдейтите по сигурността при компютри, които не използват антивирусна програма, а причината е несъвместимост, която предизвиква сини екрани (BSOD) при някои потребители, съобщават от Myce.

Информацията сочи, че потребителите дори и да използват антивирусна програма, която е счетена от Майкрософт за несъвместима според изискванията им, те също няма да получават ъпдейти по сигурността.

Windows 7 не идва с вградено антивирусно решение и потребителите трябва да се обърнат към антивирусни програми от трети страни или да се възползват от безплатното предложение на Майкрософт за Microsoft Security Essentials, което обаче не е много добро решение, защото винаги е в дъното на класациите на антивирусните тестове.

Майкрософт спира ъпдейтите по сигурността за Windows 7 машини, които не използват антивирусна програма 3

Ако искате да получите последните ъпдейти, но не искате да инсталирате антивирусна програма или такава, която е съвместима, то можете да излъжете системата с просто създаване на ключ в регистрите.

CODE: Избери всички

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionQualityCompat to “cadca5fe-87d3-4b96-b7fb-a231484277cc”

Стойността на ключа трябва да бъде dword:00000000. Можете да използвате и този .reg файл за улеснение.

Всъщност създаването на подобен ключ е изискване на Майкрософт към производителите на антивирусни програми, но потребителите също могат да го създадат сами и да продължат да получават ъпдейти.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Windows 10 2004 излезе официално