Майкрософт спира да инсталира наново приложенията, които сте премахнали

0
32
Майкрософт спира да инсталира наново приложенията


В новия билд 14926 на Windows 10 Майкрософт решиха да не инсталират наново приложенията, които потребителите са премахнали преди това.

Повече от ясно е, че не малка част от потребителите премахват много от предварително инсталираните приложения, които идват с Windows 10, защото не им трябват или пък ги използват рядко.

Въпреки това, с всеки нов билд или голям ъпдейт, например като Anniversary Update, Майкрософт ги инсталираше наново, което е доста неприятно за повечето потребители. Беше само въпрос на време тази практика да срещне широко неодобрение и да бъдат отправени обвинения към Майкрософт, че насилствено инсталира въпросните приложения отново и отново.

Отсега нататък, при всеки нов билд, това повече няма да се случва и премахнатите приложения няма да бъдат инсталирани наново. От Майкрософт обаче не посочват дали това ще бъде така и за големите ъпдейти.

„Чухме вашите желания и вече от билд 14926 ще се извършва проверка за ънинсталирани приложения, като след ъпгрейда ще се запазва текущото им състояние. Това означава, че ако ънинсталирате някое от приложенията включени в Windows 10, например като Maps или Mail, те няма да бъдат инсталирани наново с идването на нов билд“, казва Dona Sarkar, директор на Insider програмата, при анонса на новия билд 14926.

И докато това не е важна промяна за по-голямата част от потребителите, новото решение със сигурност ще помогне за един по-приятен процес на ъпгрейд и запазване на по-чист компютър. Би било добре от Майкрософт да следват тази линия и за големите ъпдейти и когато Windows 10 Redstone 2 дойде през пролетта на 2017-та, да не инсталира наново вече премахнатите приложения.

Прочетете още:  Mozilla се отказва от Firefox OS
0/5 (0 Reviews)