Майкрософт спира Groove Music

0
39
Майкрософт спира Groove Music


Майкрософт се предаде и изоставя Groove Music, който трябваше да стане съперник на Apple Music.

От Майкрософт анонсираха решението си да изоставят платформата, въпреки всичките усилия хвърлени в нея, като вече съществуващите абонаменти ще бъдат прехвърлени към Spotify в близките седмици.

Също така до края на годината се очаква да бъде спряна възможността за закупуване на музика от Windows Store.

Това решение е доста изненадващо, имайки предвид огромните усилия и ресурс, кито бяха вложени в Groove Music, а също така и получаването на големи ъпдейти, които трябваше да подобрят стриймването на музика при Windows устройствата.

Въпреки че целта на Майкрософт беше да създадат пряка конкуренция на Apple Music, те така и не успяха. В същото време от Apple правят милиарди от този бизнес. Groove Music си остана треторазрядна услуга, която се използваше предимно от най-преданите фенове на Windows.

Като една от вероятните причини за неуспеха може да се изтъкне невъзможността на Майкрософт да се справят на мобилния пазар, а стриймването на музика се използва най-вече от потребители с мобилни устройства.

След решението за изоставянето на Groove Music, той остава нищо повече от един музикален плейър, който ще продължи да бъде наличен за Windows устройствата.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Google бяха глобени $57 млн. за неспазване на GDPR