Майкрософт спира продажбите на Windows 7 и Windows 8.1 към OEM

0
24
Потребител съди Майкрософт за $600 млн. поради нежелан ъпгрейд към Windows 10


Майкрософт спира продажбите на Windows 7 и Windows 8.1 към OEM и намирането на машини на Dell, Lenovo или HP с тези операционни системи ще става все по-трудно.

След като постоянното мрънкане от страна на Майкрософт и всички нелоялни практики, за да накарат потребителите да преминат към Windows 10 приключиха, на сцената излиза нов начин потребителите да бъдат накарани да използват новата им операционна система, без значение дали те искат това или не съвсем.

В страницата на Майкрософт за цикъла на живот на операционните системи, е отбелязано, че от 31-ви октомври Windows 7 Pro няма повече да бъде предлаган към OEM производителите (Original Equipment Manufacturers), което означава, че отсега нататък ще се изпраща само и единствено Windows 10 към тях.

За потребителите, които имат текущи лицензи това не важи и те могат да продължат да използват по-старите си операционни системи, но те вече няма да могат да закупят машина с Windows 7 или Windows 8.1. Още повече, че retail продажбите на Windows 7 приключиха още преди три години, а Windows 8.1 беше свален от рафтовете на 1-ви септември 2015-та година.

Разбира се, твърде е възможно при производителите да са останали непродадени машини с Windows 7 или Windows 8.1, но това няма да продължи дълго и е въпрос на късмет в повечето случаи.

Например в страницата на lenovo за Австралия все още има оферта, която предлага възможност за покупка на ThinkPad-X1-Carbon с Windows 7, чрез даунгрейд, но подобни оферти бързо ще изчезнат. Можете да се възползвате докато е време, след това ще е късно.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Windows 10 Insider Build 17017 носи някои интересни новости
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments