Майкрософт спира Windows 10 Version 1809 Update при някои компютри с AMD

0
28
Майкрософт бъг

Още един проблем с Windows 10 Version 1809 трови живота на потребителите, а от Майкрософт се видяха принудени да го блокират при машини с видео карти AMD Radeon.

Потребителите на видео картите от сериите Radeon HD2000 и HD4000 изпитват различни проблеми като грешката „INVALID_POINTER_READ_c0000005_atidxx64.dll“, проблеми с ShellExperienceHost, замръзване на табовете при интернет браузъра Microsoft Edge, проблеми с производителността при заключен екран, съобщават самите Майкрософт.

Според компанията проблемите идват от факта, че видео картите от сериите Radeon HD2000 и HD4000 вече не се поддържат от AMD и драйвърите при Windows 10 Version 1809 Update са несъвместими с тях.

Към момента от Майкрософт търсят начин за решаване на проблема, а през това време потребителите на споменатите видео карти няма да получат Windows 10 Version 1809 Update, защото той е блокиран от компанията. Както винаги няма краен срок за за решаването на неприятния проблем.

Октомврийският ъпдейт беше публикуван наново, след като беше изтеглен през октомври поради множество проблеми. Именно поради наличието на множество проблеми от Майкрософт ще го предлагат изключително бавно и само на определен брой потребители.

И ако допреди при миналите издания беше възможно ръчно да проверите в Windows Update за новия ъпдейт и да го инсталирате, това вече няма да се позволява и дори и да проверите, то няма да можете да го инсталирате.

Въпреки това, потребителите, които нямат търпение да изпробват проблемите на собствен гръб, могат да използват media creation tool от сайта на Майкрософт и да инсталират Windows 10 Version 1809 Update следвайки лесните стъпки на съветника на приложението.

Прочетете още:  Майкрософт казват, че няма да споделят данни от телеметрията с никого
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments