Майкрософт спират по погрешка ъпдейтите за AMD Carrizo с Windows 7/8.1

0
21
Майкрософт спират по погрешка ъпдейтите за AMD Carrizo с Windows 7/8.1


Забраната следваше да важи за процесорите от седмо поколение и по-нови, но от Майкрософт се объркаха и потребителите на AMD Carrizo също останаха без ъпдейти.

Считано от този месец, Майкрософт повече няма да предоставят ъпдейти за компютри с Windows 7 и Windows 8.1, които използват седмо поколение Intel Kaby Lake и Amd Ryzen, но настъпи объркване и от компанията спряха ъпдейтите и на по-стари AMD процесори.

Компютри, които използват Windows 7 или 8.1 и са с процесори AMD Carrizo, се оказа, че също не получават ъпдейти, въпреки че от Майкрософт нямаха намерение това да се случи и те би трябвало да продължат да получават обновления.

„С излизането на кумулативните ъпдейти за април 2017-та, системи с AMD Carrizo DDR4 и Windows 7 или Windows 8.1, може да започнат да получават съобщение, че процесорът не се поддържа за тази версия на Windows.

Майкрософт имат намерение да продължат да поддържат Windows 7 и Windows 8.1 при тези процесори и има намерение да поправи проблема с бъдещ ъпдейт“, се казва в официалното становище на Майкрософт по случая.

Засега няма определен срок кога ще излезе поправката, но от Редмънд обясняват, че проблемът е започнал да се появява с инсталирането на априлските ъпдейти от тази година, което е логично, защото точно с тях започна и спорната забрана.

Според новите правила за използване на Майкрософт Windows 10 е задължителен, ако използвате седмо поколение процесор на Intel, AMD Ryzen или Qualcomm 8996. Поради тази причина, ако вие попадате в тази категория, вече няма да получавате ъпдейти.

Разбира се, тези процесори могат да работят абсолютно безпроблемно и с Linux, но от Майкрософт никога няма да ви кажат това.

Прочетете още:  Windows 10 бележи лек ръст след излизането на Creators Update

Компютрите, които са в подобна ситуация получават съобщение, че Windows не може да търси за нови ъпдейти и че Windows Update е намерил непозната грешка с код Code 80240037.

Допълнително Windows Update показва следното съобщение:

„Вашият компютър използва процесор, който е създаден за последната версия на Windows. Понеже този процесор не се поддържа за версията на Windows, която използвате, вашата система няма да получи важни ъпдейти. Моля, изберете линка „Научи повече“, за да получите повече информация относно тази ситуация.“

Потребителите с Windows 7 или Windows 8.1, които използват процесори AMD Carrizo, могат само да се надяват, че при следващия Patch Tuesday, който се пада на 9-ти май, проблемът ще бъде отстранен.

0/5 (0 Reviews)