Майкрософт спират поддръжката на Office 2007

0
84
Майкрософт спират поддръжката на Office 2007


Поддръжката за една от най-известните версии на офис пакета на Майкрософт Office 2007 спира след няколко дни.

Десетгодишния цикъл на живот приключва и поддръжката спира официално на 10-и октомври, а потребителите, които използват Microsoft Office 2007, биват окуражени да преминат към по-нова версия.

След като поддръжката бъде официално спряна, тази версия на офис пакета няма да получава повече ъпдейти по сигурността и техническа поддръжка, а също така няма да бъдат запушвани и уязвимости, предупреждават от Майкрософтhttps://support.office.com/en-us/articl … 9b14ef2745.

Друг недостатък, с който могат да се сблъскат потребителите, е че от 31-и октомври Outlook 20017 вече няма да може да се свързва към пощенските кутии на Office 365, така че няма да могат да се пращат и получават имейли.

Алтернативите пред потребителите са да преминат към Office 2013, Office 2016, Office 365 ProPlus или някои от другите версии, които все още получават ъпдейти, но от Майкрософт ги окуражават да преминат към възможно най-нови версии.

Разбира се, това, което Майкрософт няма да кажат на потребителите, е това, че те могат да преминат към някое от алтернативните решения, при които съвзестимостта вече е почти на 100% като LibreOffice или WPS Office например, като освен, че са напълно безплатни, те са и крос-платформени и се предлагат и за други операционни системи като Linux.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Mozilla най-накрая добавя multi-process във Firefox 48