Майкрософт спират своя PDF четец. Искат да преминете към браузъра Edge

0
34
Windows 10

Приложението Reader ще бъде спряно в началото на следващата година. Конкретно потребителите няма да могат вече да го използват след 15 февруари 2018-а година, в опит Майкрософт да накарат всички да използват браузъра Edge, който има PDF четец.

Потребителите биват уведомени за намерението за спиране на Reader приложението, когато го отворят. То съдържа информация за крайния срок и предложение за заместването му в лицето на Edge:

Майкрософт изтеглят Reader приложението на тази и на следващите версии на Windows 10 и няма да можете да го използвате след февруари 2018-а година. За четене на PDF Ви препоръчваме Microsoft Edge, Windows XPS Viewer за XPS и Windows Photos приложението за TIFF файлове.

Майкрософт спират своя PDF четец. Искат да преминете към браузъра Edge 3
Снимка: onmsft.com

Предложението обаче изглежда не е никак практично, защото с изтеглянето на едно приложение, на потребителите се предлага използването на цели три приложения. Практичността за Майкрософт обаче няма никакво значение, като най-важното е увеличаването на потребителския дял на Edge, който остава катастрофално нисък.

Разбира се, потребителите, които използват Windows и не искат да използват Edge за четене на PDF файлове, могат да използват десетките безплатни или платени алтернативи, които се предлагат.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Задържани са служители от Apple, които продавали лична информация