Майкрософт спират Windows 10 1511 днес. Трябва бързо да ъпгрейднете до най-нова версия

0
52
Windows 10

Днес от Майкрософт спират поддръжката за големия ъпдейт Windows 10 1511, който потребителите получиха през ноември месец 2015-а година за версиите Windows 10 Home, Windows 10 Pro, Windows 10 Education и Windows 10 Enterprise.

Потребителите, които все още използват Windows 10 версия 1511, няма повече да получават кръпки по сигурността и поправки на бъгове и затова е важно да ъпдейтнат възможно най-бързо, както призовават и от Редмънд.

По-рано тази година от Майкрософт спряха поддръжката на оригиналната и първа версия на Windows 10, която излезе през юли 2015-а година, а сега дойде моментът да бъде спряна поддръжката и за ъпдейта, който дойде за него.

Това се налага заради новия модел Windows as a Service (WaaS), която предоставя по-кратък живот на големите издания на операционната система, но позволява на компанията да предоставя нови функции и екстри на потребителите по по-бърз начин.

Сега, потребителите, които все още не са инсталирали Windows 10 Creators Update, ще трябва да го направят, ако искат да не се излагат на опасност. В по-голямата си част те вече, може би, използват Creators Update, защото Windows сам инсталира обновленията, които са необходими и няма начин това да бъде спряно, освен с програми от трети страни.

За да ъпгрейднете до Windows 10 Creators Update, ще трябва да проверите първо в Windows Update дали ъпдейтът е наличен, а ако не, ще трябва да отидете в сайта на Майкрософт и да цъкнете на бутона Update Now.

Ако искате пък да създадете буутваща медия, можете да използвате инструмента Media Creation Tool, който се предлага на същата страница.

Прочетете още:  Plasma 5 - поредна порция изненади от екипа
0/5 (0 Reviews)