Майкрософт спусна Windows 10 Build 17040 за потребителите от бързия кръг

0
41
Windows 10

Майкрософт днес предоставиха Windows 10 Build 17040 за потребителите от Insider програмата в бързия кръг, който носи редица подобрения, поправки на известни проблеми и нови функции.

Новият билд подобрява разпознаването на жестове и е добавен нов жест за изтриване на цял ред – надолу и наляво на 90 градуса в края на реда. Вече се използва и коректорски знак за добавяне на пространство между буквите и думите.

Подобрено е оформлението на бутона за ръкописно писане при използване на опростен китайски, добавена е поддръжка за wide touch клавиатури.

Усилията Settings да се превърне в решение всичко в едно продължават и поради тази причина в Ease of Access Settings са добавени опциите за смяна на размера и цвета на курсора на мишката, неговата дебелина и тъч фийдбек.

В Settings намираме и нова опция в Settings->Privacy, наречена Activity history, която се използва от Cortana за опцията „продължи оттам, откъдето си го оставил“.

Отново в Settings е добавена още и възможност за настройка на SDR яркостта при дисплеи, които са в HDR режим. Опцията е добавена в Settings->System->Display->HDR and advanced color settings.

Поправени са и редица бъгове, но остават още много, по които трябва да се работи и това са различни проблеми с липсващи функции на Windows Media Player, неработещи функции при Cortana и Mail и пр.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Citra: Nintendo 3DS емулаторът идва безплатно за Android