Майкрософт тихомълком направи NTFS задължителен за OneDrive

0
42
Кой лъже в сагата OneDrive: Майкрософт или потребителите?


Майкрософт тихомълком направи NTFS задължителен за OneDrive и вече никоя друга файлова система не се поддържа за услугата.

Майкрософт направиха една важна промяна в тяхната облачна услуга за съхранение на файлове, която вече изисква използването само на NTFS файловата система.

Това ограничение няма особен смисъл, но очевидно от Майкрософт имат някаква причина, за да го наложат и може би ще я съобщят на потребителите скоро.

Промяната е била въведена без никакво съобщение от страна на компанията, съвсем тихомълком, което е и причината да не се знае точно кога е била имплементирана. За пръв път обаче тя е била забелязана от потребители във форумите на Майкрософт на 1-ви юли.

Ако се опитате да инсталирате или използвате OneDrive на дял, който използва различна от NTFS файлова система, ще получите следното съобщение:

„Местонахождението, където се опитвате да създадете папката на OneDrive, принадлежи към файлова система, която не се поддържа. За да промените местоположението, цъкнете на „Set up OneDrive“ и насочете OneDrive към дял, който използва файловата система NTFS. Ако искате да използвате текущото, неподдържано местоположение, ще трябва да форматирате в NTFS и след това да цъкнете на „Set up OneDrive“, за да конфигурирате акаунта си.“

Разбира се, това решение ядоса много потребители, защото то представлява поредната злоупотреба с монополното положение от страна на Майкрософт, които постоянно променят едностранно правилата, при това без никакво предупреждение.

Множество потребители вече не могат да качват своите файлове в облака, за да си направят резервни копия или за да ги достъпват от най-различни точки.

Пред потребителите стоят няколко избора – да сменят услугата с тази на някой от конкурентите или да форматират дяла си в NTFS. Като трети вариант се очертава форматирането на SD карти или флашки в NTFS и да се изполват като бекъп локации, докато от Майкрософт излязат със становище, а може би и да предоставят допълнително решение на този нов проблем.

Прочетете още:  След един месец Windows Defender ще пази потребителите на Windows от кражба на пари
0/5 (0 Reviews)