Майкрософт въвежда нова технология за Windows Update

0
37
Майкрософт въвежда нова технология за Windows Update


Майкрософт смятат да намалят размера на ъпдейтите с така нареченото „диференциално сваляне“, като устройствата ще дърпат само нужните им файлове или поне така ще бъде на теория.

От компанията смятат да започнат публични тестове на нова система за ъпдейтване, която би трябвало драстично да намали обема на ъпдейтите при Windows.

Унифицираната платформа за ъпдейти „Unified Update Platform (UUP)“ ще бъде налична за участниците в Insider програмата за Windows 10 билд 14959 build, като плановете са накрая да се предлага за всички съвместими версии на Windows 10 за компютри, мобилни устройства, таблети, IoT устройства и HoloLens.

От Майкрософт обясняват, че UUP ще донесе новата технология на диференциално сваляне. При новата система ще се свалят само нужните файлове за промяна на системата. Например, ако за поправянето на един бъг са нужни промени по един или два компонента, UUP ще види зависимостите и ще се погрижи да се направят промените само там, като се свалят само файловете, които са необходими за това. В момента Windows Update ще свали целия размер на ъпдейта и ще го инсталира.

Bill Karagounis от Майкрософт обяснява, че диференциалният пакет ще съдържа в себе си само промените, които са били извършени на вашето устройство от последния път, а не както досега, целия пълен билд на ъпдейта.

От Редмънд казват още, че по този начин могат да намалят големината на ъпдейтите с цели 35%, като съобщават, че новата система за ъпдейтване ще бъде достъпна за всички в Windows 10 Creators Update, който идва през пролетта на 2017-та година.

По този начин от компанията също така се надяват UUP да намали времето за сканиране и проверка за ъпдейти, всеки път, когато са налични нови ъпдейти.

Прочетете още:  Открити са 85 приложения за Android, които крадат пароли

„Използвайки UUP, когато вашето устройство проверява за ъпдейти, Windows Update ще преценява точно кои пакети са необходими за конкретното устройство и те ще бъдат свалени и инсталирани, което ще довете до по-ниски времена за проверки“, добавя още Karagounis.

0/5 (0 Reviews)