Майкрософт вдигат цените за бизнеса във Великобритания

0
41
Майкрософт


Майкрософт вдигат цените за бизнеса във Великобритания с до 22%, а причината е в Брекзит.

Днес от Майкрософт обявиха, че ще актуализират цените на своите корпоративни продукти и услуги във Великобритания и някои от тях ще бъдат повишени доста, с до 22%.

От компанията в Редмънд обясняват действията си с това, че искат да отговорят с контрамерки срещу евентуална нестабилност, причинена от излизането на Великобритания от Европейския съюз.

В анонса в блога на Майкрософт решението за повишаването на цените се определя като „хармонизиращо“, което просто можем да определим като лъжичка захар към горчивото хапче, което от компанията поднасят на бизнеса.

Sergejs Chuajs от Майкрософт казва – „Периодично преценяваме регионалните цени, за да сме сигурни, че нашите продукти отговарят на обстоятелствата в различните региони и това решение идва именно от такава преценка. Тази промяна е подобна на скорошното хармонизиране на цените, което извършихме спрямо швейцарския франк и норвежката крона през април 2016-та“.

Софтуерът за бизнеса ще се повиши с 13%, а облачните услуги с 22%. Chuajs уверява клиентите, че въпреки повишението, тези цени остават конкурентни на пазара. Съществуващите договори не са включени в ценовата промяна, както и дългосрочните договори.

Засега не се предвижда повишаване на цените за крайни потребители, но това не променя особено факта, след като всички по-вашни функции и услуги се предлагат само в Windows 10 Enterprise изданието.

От Майкрософт очевидно разчитат на факта, че повечето компании дори и да решат да използват услугите на друга компания, процесът е твърде бавен и скъп и повечето им клиенти ще решат да останат при тях, въпреки новите, по-високи цени.

Прочетете още:  Mesa 17.3.2 идва с множество подобрения за Unreal Engine 4 и AMD
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments