Майкрософт внася промени в класическия Paint в Windows 10

0
27
Майкрософт внася промени в класическия Paint в Windows 10


Майкрософт променя класическия Paint в Windows 10 и потвърждава усилията на компанията, които влага в 3D сферата по всички направления.

Създаването на 3D съдържание е една от главните цели на Майкрософт в предстоящия Windows 10 Creators Update и от компанията създават различни инструменти, които са фокусирани в тази посока.

Приложението Paint 3D допълва колекцията от подобни инструменти и бива тествана в Windows 10 Creators Update preview билдовете, които се спускат за потребителите в Insider програмата, за което писахме още през миналата година.

Paint 3D представлява основно преработена версия на класическия Paint, с която потребителите са свикнали вече от много години. Сега от Майкрософт внасят промяна, която би трябвало да помогне на колкото се може повече потребители да свикнат с новата концепция на приложението.

В Windows 10 билд 15019 класическият Paint получава бутон, който предлага възможност за моментално преминаване към приложението Paint 3D. Това означава, че по всяко едно време, само с натискането на един бутон, всеки един десктоп потребител ще може автоматично да се прехвърли към модерното приложение Paint 3D.

Засега има лек проблем обаче – ако сте отворили някакво изображение в класическия Paint, след като натиснете на бутона за преминаване към Paint 3D изображението, по което сте работили преди това, няма да се зареди автоматично и ще трябва да го заредите наново ръчно.

Допълнително при отваряне на изображение, в контекстното меню вече има опция Edit, която липсваше в предишните билдове и позволява редактиране на изображението в Paint. Интересното тук е, че новата опция отваря старата класическа версия на приложението, а не модерната.

Прочетете още:  Появиха се KB4012218 и KB4012219, които ще блокират ъпдейтите за новите процесори

Очевидно новодобавеният бутон полага основите на пълно преминаване от класическото приложение към модерния Paint 3D и е само въпрос на време след определен период класическият Paint да бъде изоставен и премахнат, а фокусът да се насочи изцяло върху Paint 3D.

За момента обаче и двете приложения са налични и това е добре дошло, защото със сигурност има много потребители, които искат да продължат да използват класичекия вариант.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments