Майкрософт връща част от Aero Glass в Windows 10

0
69
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


От Майкрософт се готвят да внесат промени в интерфейса на Windows 10, в което се включва и Blur ефект за универсалните приложения.

Майкрософт изглежда най-сетне разбраха, че изключително грозният и постен вид на Windows 10 отблъсква не малка част от потребителите.

Както ви съобщихме миналата година, от компанията работят усърдно по проекта Neon, който ще внесе промени в интерфейса на най-новата им операционна система Windows 10. Интересно е да се отбележи, че част от промените са в резултат от вслушване в желанията на потребителите.

Blur ефектът е съществена функция на Aero Glass при Windows 7 и нейното премахване в Windows 8 беше посрещната с остри критики и недоволство от голяма част от потребителите и маркира границата на миграцията към плоския дизайн.

Сега обаче с бъдещите ъпдейти от Майкрософт възнамеряват отново да предоставят на потребителите функцията, която те толкова много харесват и която продължава да бъде искана и в днешни дни.

Когато платформата за потребителски мнения UserVoice все още действаше, желанието за връщане на Aero Glass в Windows 8 имаше 43 000 вота. Това искане продължава да е популярно и след излизането на Windows 10.

Във Feedback Hub се срещат множество заявки от потребители, които искат връщането на Aero ефектите в Windows 10, на което от Майкрософт отговарят:

„Благодарим ви за ентусиазма относно Aero Glass. Както вече ви информирахме в друга тема, като резултат от вашите искания, много от нашите елементи вече поддържат прозрачност. Това може да бъде включено от Settings->Personalization->Colors->“Make Start, taskbar, and action center transparent“. Ако искате тази функция да бъде налична за още ховече елементи и да има собствени настройки, моля, гласувайте“.

Прочетете още:  14-годишен бъг в WinRar поставя в опасност над половин милион потребители (видео)

Засега плановете са Blur ефектът да бъде наличен за всички потребители с излизането на Redstone 3, който се очаква през есента. Имайки предвид обаче, че работата по него е в ранен стадий, могат да се променят много неща около него.

0/5 (0 Reviews)