Майкрософт: Windows 10 S не е Windows RT

0
23
Майкрософт: Windows 10 S не е Windows RT


В интервю изпълнителният вицепрезидент Тери Майерсън обяснява, че този път Windows 10 S няма да се провали както това се случи с Windows RT.

Най-новата версия на Windows, която от Майкрософт пуснаха на 2-ри май 2-17-та година, е Windows 10 S, известен преди това с работното си заглавие Windows 10 Cloud.

Тази версия е ограничена само до приложения от Windows Store, като на потребителите не се дава възможност да инсталират игри и програми от трети страни и дори да използват различен браузър от Edge.

Ограничението до Windows Store според Майкрософт е наложено поради съображения за сигурност, но в хората то предизвиква асоциация с Windows RT и в техните очи Windows 10 S е просто негов наследник.

И наистина – има много сходни черти, по които двете версии си приличат много. И двете операционни системи са ограничени до Windows Store, използват специална версия на Office, а от Майкрософт и в двата случая използваха Surface устройства, за да ги анонсират.

Въпреки това обаче, изпълнителният вицепрезидент на Windows and devices group към Майкрософт Тери Майерсън е на съвсем друго мнение и според него Windows 10 S ще успее, защото е различен от Windows RT.

В интервю за [url=http://time.com/4772078/microsoft-windo … y-myerson/“ target=“_blank“ rel=“nofollow]TIME[/url] той обяснява, че Windows 10 S ще може да се използва на всякакъв хардуер, докато Windows RT беше само за устройства с ARM архитектура.

„Той (Windows 10 S) ще бъде инсталиран на маломощни устройства, но в същото време ще бъде използван и при Surface Laptop, който е премиум устройство,“ уточнява Майерсън.

Като съществена разлика той изтъква и факта, че при Windows 10 S съществува възможността за ъпгрейд към Windows 10 Pro и обяснява, че в момента има повече приложения в Windows Store, откогато и да било. При Windows RT нямаше възможност за ъпгрейд и клиентът остава с това, за което е платил.

Прочетете още:  Linux Kernel 5.8 идва с оптимизации по бързодействието, Intel Rocket Lake поддръжка и още

Майерсън допълва, че в Майкрософт се учат от грешките си, не искат да повторят фиаското от Windows RT и изтъква, че крайната цел на двете операционни системи е различна.

Windows RT беше насочен към крайния потребител, докато Windows 10 S е насочен към образователната сфера, където ще се съревновава с Google и тяхната операционна система Chrome OS.

0/5 (0 Reviews)