Майкрософт започна първият Bug Bash за Windows 10 Fall Creators Update

0
22
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


Майкрософт започна първото преследване на бъгове в планувания за есента голям ъпдейт Windows 10 Fall Creators Update.

Bug Bash при софтуера представлява кампания, при която всички разработчици, тестъри, отговорници за документацията, дизайнери и пр., а понякога дори и мениджърите, оставят своята регулярна работа и започват да изпитват продукта по всевъзможни начини.

Понеже всеки един от тях ще използва продукта по различен начин, Bug Bash се счита за относително бърз начин за откриване на проблеми и бъгове.

Това е първият Bug Bash, който от Майкрософт инициират за Windows 10 Fall Creators Update, малко след като анонсираха ъпдейта официално, и приканват потребителите, които участват в Insider програмата, да се включат и да изкажат мнението си относно новите функции.

Bug Bash започна вчера на 15-ти май и ще продължи до 21-ви същия месец, като всички потребители с Windows 10 build 16193 и Windows 10 Mobile 15213 могат да участват.

От Майкрософт обясняват, че фокусът ще бъде върху новото социално приложение My People, Story Remix инструмента, който е вграден в Photos приложението и опциите на четеца за PDF-и PDF Reader в браузъра Edge.

Fluent Design, като ключов елемент в Windows 10 Fall Creators Update, също ще е в светлината на прожекторите и компанията от Редмънд ще поиска да чуе мнението на потребителите, които за използвали приложенията Calculator, Photos, Maps, Groove Music, People и Movies & TV и това дали новият дизайн им е харесал.

Майкрософт също така ще има интерес към тестването и мненията за Windows Defender Application Guard, Magnifier Settings, новото приложение Cortana Settings, както и новата функция Revert VM, която позволява по-лесно връщане на виртуалните машини към предходно работещо състояние.

Прочетете още:  AMD кръпките за Deus Ex: Mankind Divided се появиха в Git

Докато тече кампанията ще бъдат добавени нови функции и опции за изследване, които от Майкрософт ще добавят по-късно.

Както вече споменахме, това е първият Bug Bash за Windows 10 Fall Creators Update, който се очаква да излезе през септември, като ще има и други кампании по откриване на бъгове с напредването на работата по следващия голям ъпдейт.

0/5 (0 Reviews)