Майкрософт започва да тества нов интерфейс за Windows Defender при Windows 10

0
27
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


Майкрософт започва да тества нов интерфейс за Windows Defender при Windows 10. Интерфейсът е наличен в билд 14986.

Новият интерфейс се очаква да се появи в Windows 10 Creators Update през пролетта на 2017-та година, но сега от Майкрософт предлагат на потребителите от бързия кръг на Insider програмата да го изпробват първи в Windows 10 Build 14986, който излезе днес.

Новият интерфейс на Windows Defender се предлага в този нов билд и носи със себе си облик, който е подобен на другите универсални приложения за Windows, като запазва функциите си.

Изгледът е доста по-семпъл и изчистен и дава лесен достъп до информация относно компютъра и неговия статус, кога е ъпдейтнато самото приложение и кога е извършено последното сканиране. Също така се предлагат и бързи пътища до основни функции като защита от опасности и вируси, защита на мрежата, достъп до защитната стена и др.

Майкрософт започва да тества нов интерфейс за Windows Defender при Windows 10 3

От Майкрософт обясняват, че това все още е доста ранна версия на новия интерфейс и дава само бегъл щрих върху това, което трябва ще се предлага за в бъдеще, така че могат да се очакват още доста допълнителни промени, както и добавяне на нови функционалности през оставащите месеци до излизането на Windows 10 Creators Update.

„Правим така, че с новия изглед да осигурим по-лесно управлението на защитата на вашето Windows 10 устройство. Новият интерфейс ще бъде наличен за всички в Windows 10 Creators Update. Потребителите на Insider програмата ще получат достъп до него днес.

След като инсталират този билд, потребителите ще трябва да рестартират, а после трябва да търсят за Windows Defender и да цъкнат на резултата „Windows Defender/Trusted Windows Store app. Напомняме, че това все още е работа в начален стадий и не е напълно функционален“, казва директорът на Insider програмата Donna Sarkar.

Прочетете още:  iOS 11 няма да поддържа iPad от четвърто поколение и iPhone 5 и iPhone 5C

Creators Update се очаква следващата година през пролетта, като през това време ще излизат още много билдове, което означава, че потребителите могат да очакват множество промени по интерфейса на Windows Defender в оставащите месеци.

0/5 (0 Reviews)