Майкрософт затваря MSDN и TechNet. Замества ги с Microsoft Q&A

1
40
Майкрософт затваря MSDN и TechNet Forums. Замества ги с Microsoft Q&A!

Майкрософт затваря MSDN и TechNet Forums. Замества ги с новата услуга Microsoft Q&A

От Майкрософт обявиха, че затварят остарелите MSDN и TechNet форумите. Като причина от компанията изтъкват, че те вече не са актуални и поради този факт те ще бъдат заместени от по-напредналата услуга за решаване на технически проблеми Microsoft Q&A, чиято първоначална preview версия е вече онлайн.

При Q&A ще се поставя акцент върху общността и поради тази причина дори и външният вид напомня на Microsoft Community форумите. При новата система се позволява задаването на въпроси, следване на постове, хора и тагове, маркиране на отговори като решение, а също така и използването на тагове. Потребителите могат да се вписват със своите Microsoft Docs акаунти.

Q&A ще трябва да се представи като глобална платформа, движена от Майкрософт общността, осигуряваща навременни и качествени решения на технически проблеми.

Потребителите, които искат да докладват проблем с Q&A ще трябва да цъкнат на Share your feedback в хедъра на сайта и да потърсят дали той вече не съществува в базата данни. Ако това е така, потребителят може просто да даде своя вот за него, а ако проблемът не е намерен, той може да се създаде, като екипът на Q&A ще го прегледа и ще актуализира неговия статус, като го предвижи напред по веригата.

Новата услуга също така е предвидена да се представя добре при мобилни устройства. В същото време обаче съдържанието от MSDN и TechNet форумите няма да бъде мигрирано към Q&A.

Както обясняват от Майкрософт, през следващите няколко месеца, когато потребител търси за нещо, което не се появява в Microsoft Q&A, ще се използва машинно обучение, посредством което ще се показват резултати в read-only формат от MSDN и TechNet форумите.

Прочетете още:  Майкрософт премахват Linux ядрото от имиджа на Windows 10

Всички дискусии при MSDN и TechNet ще продължат да бъдат налични, но в тях няма да може да се пише. Потребителите няма да могат да прехвърлят репутацията си, но в следващите месеци от Майкрософт обещават да мигрират баджовете и точките в новите профили.

5/5 (1 Review)

1
Leave a Reply

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментари
0 Последователи
 
Коментари с най-много реакции
Най-горещ коментар
1 Автори на коментари
Валсо Автори на последни коментари
  Абониране  
нови стари оценка
Извести ме за
Валсо
Потребител

И ще бъде също толкова „ефективно“, колкото са техническата поддръжка и Troubleshooting услугите на Майкрософт… 😀