Mesa 18.0.2 RC1 е тук

0
34
MESA Linux driver

Един месец след излизането на Mesa 18.0 тук вече е и второто малко издание в разработка от серията Mesa 18.0.2 RC1. В това тестово издание има 18 чакащи тестване поправки и нула отхвърлени. Juan Suarez Romero, който се грижи за стабилния Mesa 18.0 съобщава, че това са поправки при Gallium3D драйвъра, Intel драйвъра, Vega/GFX9 поправки при RADV/NIR и RadeonSI кода, поправки за Meson билд системата.

По конкретно са поправени зависвания при GFX9 драйвъра, поправен е SVGA проблем при EGL_KHR_gl_colorspace разширението, Etnaviv получава поправка за swizzled текстурните формати, поправени са сривания при DRI, който причиняваше сривове при QtCreator и Firefox както и други проблеми, RADV получава важна поправка, която решава проблема, при който множество игри се оплакват,че нямат достатъчно памет и още.

Разработчиците съобщават, че биха се радвали на обратна връзка с потребителите, които ще изпробват тестовото издание и ако всичко е наред, второто стабилно издание на Mesa 18.0.2 се очаква да излезе утре.

Повече информация можете да намерите в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Samsung Chromebook Plus - бъдещето на Chromebook е тук
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments