Microsoft Defender ATP дойде за Linux

0
143
Microsoft Defender ATP for Linux

Microsoft Defender ATP дойде за Linux. Компанията публикува първата preview версия.

Както ви съобщихме преди три месеца, от Майкрософт обявиха своите намерения да предоставят антивирусно решение Microsoft Defender ATP (Advanced Threat Protection) и за Linux през 2020-а година. Сега това вече е факт и първото preview издание вече е тук.

За да могат да се възползват от всички платформи, от Майкрософт миналата година през март промениха името от Windows Defender на Microsoft Defender, който се предоставяше само за Windows 10. След това тя беше предоставена и за macOS High Sierra и по-нови като част от стратегията за кросплатформеност на компанията.

Сега първото preview издание е публично налично, за да могат различни потребители да го тестват и да споделят впечатления, а при намерени проблеми да ги съобщят на Майкрософт. Така, потребителите, които използват Linux, но използват и други продукти на компанията, ще получат пълен комплект от услуги.

Днес обявяваме още една стъпка от нашето пътешествие към предоставянето на сигурността на Майкрософт с публичната preview версия на Microsoft Defender ATP for Linux. Разширяването на защитатата и към Linux е нещо, за което нашите клиенти отдавна питаха и сме развълнувани най-накрая да можем да им го предоставим“, казват от Майкрософт в анонса.

Microsoft Defender ATP вече е интегриран в различни услуги на Майкрософт като Microsoft Cloud App Security, Azure Security Center, Skype for Business, Azure ATP, Office 365 ATP, като се очаква антивирусното решение да бъде предоставено и за Android, и за iOS като част от стратегията за достигане на повече клиенти.

Прочетете още:  Ghost Canyon компютърът на Intel събира овациите на CES 2020

От компанията заявяват още, че една от главните им цели е да предоставят еднакъв изглед и усещане за работата с продуктите им за клиентите на различните платформи. Публикуването на Microsoft Defender ATP и за Linux е още една стъпка в тази посока.

По-детайлно и задълбочено Microsoft Defender ATP за Linux ще бъде разгледан на RSA Conference.

3.3/5 (3 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments