Microsoft Defender ATP идва при Linux през 2020-а година

0
135
Microsoft Defender ATP for Linux

От Майкрософт потвърдиха, че Linux наистина ще получи антивирусната защита Microsoft Defender ATP.

От Майкрософт работят усилено за предоставянето на техния антивирусен продукт Microsoft Defender ATP (Advanced Threat Protection) и за Linux. Предстои от компанията да предоставят демонстрация на Ignite конференцията, където ще бъде обяснено на Linux потребителите и администраторите как да използват новия за тях продукт.

В итервю за ZDNet корпоративният вице-президент на Microsoft M365 потвърди, че Microsoft Defender ATP за Linux ще бъде наличен през 2020-а година. Допълнително към системата за защита ще бъде предоставена и системата Application Guard, която позволява отварянето на уеб страници в изолирана среда и първоначално беше имплементирана за Microsoft Edge.

Засега от Майкрософт не разкриват повече подробности около това какви други функции ще бъдат налични в Microsoft Defender ATP за Linux, но се знае, че той ще предоставя мрежова защита, анализ на репутацията, изолирана среда, която може да е полезна за Linux специалистите по сигурността, а също така и защита от експлойти.

Предоставяйки Defender ATP за Linux, ходът за промяната на името вече придобива смисъл. През март месец тази година от Майкрософт обявиха промяната на името на системата за антивирусна защита от Windows Defender на Microsoft Defender. След това тя беше предоставена и за macOS High Sierra и по-нови като част от стратегията за кросплатформеност на компанията.

Какво ще ни предложат още от Майкрософт при Defender ATP за Linux предстои да видим през 2020-а година.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Trailmakers Linux DXVK Wine