Microsoft Edge не може да брои. Намерен е интересен бъг

0
28
Windows 10 bugs


Широко рекламираният браузър на Майкрософт при принтиране брои 12345678 като 114447771C, което може и да изглежда като шега, но на малкото потребители, които го използват, едва ли им е забавно.

Може би няма лоша реклама, но поне ние не знаем някой да говори за този браузър за нещо друго, освен за ниския му пазарен дял, липсата на добавки или някой и друг проблем.

Сега Edge отново е на фокус, този път с един забавен бъг, при който се вижда, че той очевидно не може да брои.

Доклад на портала на разработчиците при Майкрософт описва проблем при принтиране на PDF файлове през Edge, при който номерацията на съдържанието е тотално объркана, а това е придружено и от още проблеми.

В доклада се обяснява, че Edge изобразява коректно съдържанието на PDF файла, но при принтиране съдържанието вече се различва осезаемо. Принтираното съдържание зависи от избрания принтер, както и от настройките за принтиране и от компютъра, като от това зависят и различните принтирани резултати.

Към описанието на доклада са включени два файла, като единият е оригиналният, който е даден за сверка с този, който е принтиран през Edge.

Съдържанието е номерирана таблица от 1 до 140, като при оригиналния файл има нормална поредност на цифрите, но в принтирания от Edge файл нещата са объркани тотално като не само първите осем полета са номерирани като 114447771C, но проблемите продължават и по-нагоре, където постоянно се срещат повтарящи се числа и дори връщане към по-малки като 69, 70 и след това отново връщане към 69.

Освен това се забелязват и проблеми със самото изобразяване на някои цифри, като зад някои нули прозира единица, тройката е изядена, а на други места цифрите изцяло липсват, а на тяхно място достойно се мъдри надписът „Bin I“ вместо 94 и 95. Шрифтът също е променен и няма нищо общо с оригиналния.

Прочетете още:  От Facebook потвърдиха, че се четат и личните съобщения

В доклада се обяснява, че тези проблеми са намерени във версията на Edge 14.14393, а човекът, който го е пуснал се казва Mathias I.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments