Microsoft Edge ще използва добавки от Google Chrome

0
39
Microsoft Edge ще използва добавки от Google Chrome


Edge ще поддържа почти на 100% добавките от браузъра на Google.

Преди от Microsoft бяха обявили, че имат желание да направят така, че всички добавки за Google Chrome да са съвместими и с Edgе, като целта е да не се налага никаква или почти никаква модификация върху самите добавки.

Днес изтече информация, че работата в тази насока върви ударно и от Microsoft са готови да пуснат Edge с поддръжка за добавки в preview билдовете.

Bavo Luysterborg, известен блогър, който публикува изтекла информация относно Microsoft, е намерил сайт, в който е изтекла информация относно добавките, като са били публикувани няколко и той ги е разгледал. Оказало се е, че те са почти на 100% съвместими с Google Chrome. Очевидно е, че стъпката към кросплатформеност на добавките е важна за компанията от Редмънд, като по този начин те искат да осигурят колкото се може повече добавки в Edge.

„Към момента не е възможно тези добавки да бъдат подкарани в Edge, но основавайки се на намеренията добавките за Google Chrome да са съвместими и с Edge, реших да пробвам да ги заредя в Google Chrome и се оказа, че те са почти на 100% съвместими“, пише Luysterborg.

Част от замисъла на Microsoft за поддръжка на добавки в Edge беше да дадат възможност на разработчиците да могат да използват по-голямата част от кода, с който са написани добавките за Chrome и очевидно това се е случило и двете версии са почти същите.

Сорс кодът за тези добавки, които са предвидени за Edge, почти на 100% е същият като в оригиналните за Chrome, с известно количество код, за заместване на „chrome“ с „msBrowser“ и две малки добавки за manifest.json.

Прочетете още:  Собственикът на Wordpress купи Tumblr

За да получат новата версия на Edge, която ще поддържа добавки, потребителите на Windows ще трябва да изчакат до юни месец. Тогава се очаква Microsoft да спусне Redstone ъпдейта, с който се предполага, че ще дойде и поддръжката за добавки в Edge. Разбира се, потребителите в Insider програмата ще получат тази версия много по-рано.

0/5 (0 Reviews)