Microsoft купува LinkedIn за 26.2 млрд. долара (видео)

0
19
Microsoft купува LinkedIn за 26.2 млрд. долара (видео)


От Microsoft обявиха преди малко, че придобиват LinkedIn, плащайки за него 26.2 млрд. долара.

От Редмънд не са разкрили още конкретни планове за това какво смятат да правят с LinkedIn или как ще го интегрира в своите услуги, но в медиен анонс днес Satya Nadella, СЕО на Microsoft обяви, че дава гаранции за това, че социалната мрежа ще остане отличима марка и нейната независимост е гарантирана.

Jeff Weiner, СЕО на LinkedIn ще остане начело на компанията, с разликата, че отсега нататък той ще отговаря директно пред Satya Nadella. В негово изказване от днес той посочва, че по начина, по който неговият екип и LinkedIn са променили начина на свързване между хората, сега, с помощта на Microsoft и комбинацията от клауд технологията и социалната платформа, дават шанс да променят начина, по който работи светът.

„През последните 13 години ние по уникален начин давахме възможност на професионалистите да са по-продуктивни и по-успешни и аз гледам напред да преведа нашия екип към следващата глава от нашата история“, казва още Weiner.

„Екипът на LinkedIn разви един чудесен бизнес, който свързва професионалистите от целия свят. Заедно ще можем да ускорим разрастването на професионалната социална платформа и на Microsoft Office 365“, казва Nadella.

От Microsoft съобщиха, че ръководството е одобрило сделката и те ще придобият LinkedIn, които към момента имат потребителска база от над 440 милиона души от цял свят. Очевидно Satya Nadella се цели в разширяването на Microsoft Office 365 и други бизнес решения, чрез интеграция със социалната платформа.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Още един нескопосан ъпдейт за Windows 10 създава главоболия
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments