Microsoft Office 2016 идва в Windows Store

0
26
Microsoft Office 2016 идва в Windows Store


Изглежда, че от Microsoft са готови да изкарат Project Centennial версия за Office 2016 за Windows Store.

Засега е налична само тестова версия, което сочи, че можем в скоро време да очакваме напълно функционална версия.

Project Centennial е набор от инструменти, който цели да помогне на разработчиците да пакетират и публикуват своите .NET и Win32 Windows приложения в Windows Store. Също така Centennial може да бъде използван, за да се извикват различни UWP API – та и услуги. Най-общо казано Project Centennial дава възможност за конвертирането на класическите Windows приложения в универсални такива за Windows Store, като са оптимизирани за Windows 10.

След като е качена тестовата версия на Office 2016, то поне на теория би трябвало в скоро време потребителите да имат възможност да теглят пълна и функционална версия на офис пакета на Microsoft, като се обещава, че процесът ще е много лесен и прост.

В момента приложението не функционира, като е листнато в магазина, но е сложено уточнение, че е тестово. Ако се опитате да го свалите и инсталирате, ще се инсталира, но след опит да се стартира не се случва нищо, така че за момента няма особенсмисъл да го сваляте, още повече, че някои потребители съобщават за проблеми при ънинсталирането.

Много потребители може би ще се развълнуват от факта, че е може би Offce 2016 скоро може да се появи в Windows Store като напълно функционално приложение, но нищо не е ясно към момента.

От Microsoft достатъчно настоятелно побутват Windows Store пред погледа на потребителите, така че може да се очакват упорити и бързи действия в тази насока, още повече след като въведоха наскоро етикет, който съобщава, че приложението е специално разработено за най-новата им операционна система Windows 10.

Прочетете още:  Различните Ubuntu 17.10 версии получиха своята втора алфа
5/5 (1 Review)