Microsoft постави браузъра си Edge между Adobe и Web

0
31
Microsoft постави браузъра си Edge между Adobe и Web


В следващата версия на Edge се предвижда flash рекламите да са спрени по подразбиране.

Служител от Microsoft разкри, че с Anniversary Update освен вече съобщените промени в старт менюто и различни нови функции, в браузъра Edge ще дойде и настройка, която по подразбиране ще е включена и ще има за цел да скрива част от Adobe Flash Player съдържанието в уеб пространството, като ще се изисква специално действие от страна на потребителя, за да я деактивират.

Потребителите, които участват в Insider програмата и са инсталирали билд 14316 вече имат тази опция.

„Един от нашите топ приоритети създавайки браузъра Edge е безопасността при сърфиране в уеб пространството, а също така и бързината. Най-накрая ние даваме в ръцете на нашите потребители инструмент, с който те да могат да контролират ресурса, които консумира Flash“, казват от Microsoft в техен анонс.

С тази нова опция Flash рекламите и анимациите няма да се отварят по подразбиране в браузъра. Основното видео съдържимо ще продължи да се отваря както до момента, но страничните ресурси ще бъдат спрени.

От Micrsoft посочват, че по този начин ще се спести използвана оперативна памет, както и процесорна мощ. Тази настройка също така ще допринесе за повишаване на сигурността на потребителите като блокира зловредни реклами, които използват дупки в сигурността в комбинация с Java script и Flash player, за да инжектират малуер в компютъра.

По този начин и лошото име на Adobe Flash, че е мишена за експлойти, може да се поизчисти поне при потребителите, които са минали на Windows 10 и използват Edge.

Прочетете още:  Искате да използвате браузъра Edge? Майкрософт ще ви награди

В същото време от Microsoft се опитват да откажат изцяло разработчиците от flash, насърчавайки ги да използват HTML5. Същото правят и от Google като премахват flash рекламите. От Microsoft считат, че преминаването към по-нови технологи е добре както за потребителите, така и за разработчиците.

Потребителите ще използват по-ефикасни уеб технологии, батерята на преносимите им устройства ще издържа по-дълго, а също така и изискванията са процесор и памет спадат.

0/5 (0 Reviews)