Microsoft потвърдиха за проблем с ъпдейта KB3163018 за Windows 10

0
50
Microsoft потвърдиха за проблем с ъпдейта KB3163018 за Windows 10


Кумулативният ъпдейт KB3163018 е най-новият, който спуснаха от Microsoft за Windows 10, но точно както всички предишни ъпдейти той носи със себе си проблеми.

На официалната страница на ъпдейта от Microsoft най-накрая са потвърдили някои от проблемите, които причинява той. Там те съобщават, че вече знаят за проблемите, които KB3163018 причинява при някои машини, които са с Windows Server 2016 Technical Preview 4.

Според тяхното съобщение на тези машини администраторите не могат да инсталират Web Server (IIS) server role и ASP.NET 4.6 role сервизите по едно и също време. Най-лесният начин за преодоляване на този проблем, който посочват от Редмънд е да бъде инсталиран ъпдейтът, след което да се изпълнят следните команди в command prompt с повишени (elevated) права:

dism /online /enable-feature /all /featurename:NetFx4Extended-ASPNET45

dism /online /enable-feature /all /featurename:IIS-NetFxExtensibility

dism /online /enable-feature /all /featurename:IIS-ASPNET

Проблемът обаче тук е, че от Microsoft потвърждават проблема само при Windows Server. Повечето проблеми обаче са при домашни потребители, които използват Pro и Home версиите на Windows 10.

При някои потребители например ъпдейтът KB3163018 не иска да се инсталира. Потребители се оплакват, че не могат да инсталират кумулативните ъпдейти от май и от юни. Последният успешно инсталиран от тях ъпдейт е мил мартенския.

При други положението е още по-лошо – те не получават дори съобщение за грешка. Ъпдейтът просто отказва да се инсталира и забива на рестарт екрана. Потребител се оплаква във форума на Microsoft, че цяла нощ е рестартирал от копчето, след което Windows му съобщава, че ъпдейтът не е могъл да се инсталира, че папката с ъпдейтите е повредена и ще ги оправи, а после цялото приключение започва отново и отново.

Прочетете още:  Red Hat и Fedora работят по предоставянето на Linux при ARM лаптопите

Не е ясно дали от Microsoft въобще знаят за тези проблеми и дали работят по тях, така че, ако някой от вас е инсталирал този ъпдейт, засега най-лесното решение е да го ънинсталира.

0/5 (0 Reviews)